Första slagen gjorda och yran närmar sig.

Den här filmen får mig att få ont i magen och bli förbannad över att sånt här sker, överallt. 
 
 
 

Idag på förmiddagen sken solen på vår uteplats och det var riktigt skönt. Nu har det börjat blåsa och är inte lika skönt, så jag och min bok flyttade in till soffan istället. Sia vart precis upphämtad av Viktors mamma, de skulle upp till stugan. Sia älskar att vara där, kunna springa lös och jaga löv utan att bilar och annat är ivägen.

Våren är här, nu saknas bara en ihållande värme. Den hoppas jag kommer snart också.

Är riktigt taggad inför årets brännbollsyra!

 
Idag fyller min fina vän Sandy 25 år. Önskade jag kunde fira henne uppe i Umeå, men det får vi spara till Yran. Hoppas du får en härlig dag vännen, älskar dig! ♥

På att sätta i löshår i mitt hår, älskar att ha långt fint hår. Tills dess kör jag på mina clips när jag vill känna mig fin. Igår var en sån dag, efter att ha sett ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" i några dagar var det "skönt" att få känna sig lite fin.

Körlektionen gick bra och jag fick t.o.m köra i rondellerna i stan, STORT. haha. Vore så skönt att smacka upp det där kortet snart, finns fler fördelar än att jag kan köra vart jag vill, jag slipper släpa på mitt pass. Wihoo. 
 
Detta datum är speciellt för mig och det ska firas lite, såklart med min familj. Jag har till och med fixat till mig lite och satt på mig klänning, de ni, händer verkligen inte varje dag. Men stackars Viktor får se mig i mina gråa myskläder alldeles för ofta, kan ju vara kul att variera. Så jag slog på stort. 
 
 
Imorn är det marknad här i Åmål och det måste vi ju såklart utforska, har dock svårt att se att den ska slå Hudiksvalls marknad, men vem vet. Har den inte virvelvinden är detta ett stort minus. Det är i pnincip den enda karusellen som jag gillar att åka. Men jag kanske har vuxit ifrån att åka karusell på marknader....
 
 

Ska snart cykla iväg och ha körlektion, känns ju sådär att ha bokat tiden 07.30, men då har jag det gjort sen och kan åka hem och mysa med mina hjärtan. Dock brukar jag sova vid den här tiden annars, men "är huvudet dumt får kroppen lida"...

Sen är det fredagsmys för hela slanten. Längtar.

Att olika val här i livet har så många sidor. Det kan vara på ett sätt, men samtidigt ses på ett helt annat. Detta kan göra mig tokig. Och då ska vi inte ens gå in på ovissheten med olika val. Kommer det bli bra? Är det här de man vill med livet? Går det att tänka kortsiktigt/långsiktigt? Vad ska valet leda till? Bla bla bla. Ångest.



Har nu gjort 3 behandlingar av min fot och ska tillbaka nästa vecka för att förhoppningsvis göra sista gången. Ska fortsätta med min rehab och hoppas på att min fot blir återställd. Om jag inte har varit sugen på att springa förr så är jag det nu bara för att jag inte riktigt kan. Men målet är att kunna springa smärtfritt framöver.

Under kvällen har jag "pluggat" lite körskoleteori, blir irriterad på att jag tycker vissa frågor har svar som antingen är lik varandra eller att inget av svaren passar det jag vill svara. Det är mitt andra mål, att få körkort.

Ett par solbrillor, ett par bruna skinnhanskar och en vinröd väska.

Idag har vädret varit bra och nu är det påväg att bli vår på riktigt. Skönt och efterlängtat.

Efter en promenad satte jag mig i solen och läste i min bok, solen värmde och det var riktigt härligt. Nu ikväll har vi (jag och Sia) vart på promenad och myst hemma i soffan.

Efter dagens gympass körde jag igenom min rehab, tråkigt men välbehövligt :) har sedan hängt hos Viktors mamma och kikat på Biggest loser :)

Jag blir så frustrerad på mig själv över att jag inte vet vad jag vill här i livet. Blir avundsjuk på alla som har drömmar och mål om vad dom vill göra i framtiden, här sitter jag och är helt yr i bollen och får panik. Mitt vanligaste svar på frågor nu för tiden är: Jag vet inte. För det är verkligen så jag känner, att jag inte vet vad jag vill. 
 
Vad brinner jag för? Vad vill jag arbeta med? Vad kommer arbetet att ge? Vad vill jag att det ska ge? BLÄ. 
 
Denna regninga måndag vill jag bara krypa under täcket och inte komma fram, men samtidigt vet jag att det trolitgvis inte kommer hjälpa mig med något. 

Vi tog en lång sovmorgon imorse och var sedan till Viktors mormor på fika. Alltid lika roligt att höra hur upptagen en pensionär kan vara, varje dag var fullspäckad med någon aktivitet.

Sia hade sovit hos farfar inatt och när vi hämtade henne hade hon världens fart, hittade en stor pinne som hon lyckades springa runt med. Vi lämnade sedan av henne hos Viktors mamma innan vi drog till Karlstad.

I Karlstad spelade vi squash tillsammans med en kompis till Viktor. Roligt men ovant, det var längesen jag spelade så mycket. Jag tycker det är riktigt roligt men oftast spelar jag bort mig själv och blir förbannad. Haha. Kommer ihåg hur bra jag och Soorai tyckte att vi var första gångerna vi spelade, sen mötte jag några killkompisar och kom ner på jorden igen haha.

Kan fortfarande inte äta ordentligt på grund av min infektion i munnen, så jag lever i princip på te och mackor. Ska till Apoteket imorn och köpa salva som förhoppningsvis snabbar på läkningen.

På grund av att jag har en infekterad blåsa i munnen fick middagen bli: mjölk, russin, havregryn, mackor och te. Detta är något jag brukar ha rätt så ofta och jag har bara mig själv att skylla då jag biter sönder blåsorna jag får. Gör svin ont och tar några dagar innan det försvinner. 
 
Men jag bjuder på kvällens Mysan 
 
De sänder bägge SM-finalerna i innebandy idag på TV4. Perfekt för mig som är gräsänkling idag och vill se matcherna. Grymt. 
 
Håller tummarna för Iksu ock Dalen! 
 
 
Körlektionen gick bra och det var roligt att köra, har två lektioner till inbokade. Ska testa på att köra kl 07.30, då jag vanligtvis brukar vakna. En utmaning tänkte jag (som om att själva körningen inte är det) haha. 
 
Var sedan förbi gymet, idag stod ben och rehab på schemat. Som grädden på moset fick det även bli lite mage, det gillas om jag ska få de där nedrams magrutorna. 
 
Får se vad vi hittar på ikväll, karln vill se film så blir nog de :) 
 
Har tonat håret idag också, testade på en toning som jag köpte på ICA, brukar annars alltid köra med H&M men denna är jag hittills nöjd med. 
 
 

Idag fick jag två nya böcker på posten, det var min underbara mamma som hade skickat efter dom till mig.
Hon sa: "varför vänta tills nån fyller år, man kan ge presenter ändå" Tack fina mamma!

Det är Mia Törnbloms två nya böcker som jag fick. Ligger nu i sängen och ska börja läsa "Du säljer".

Började dagen med möte på Folkuniversitetet, var sedan en stund hos Viktors farmor som hade hand om Sia. Vi har verkligen tur att hon kan ha henne när vi är bort bägge två, tror att det är bra för dom båda, att få sällskap.

På eftermiddagen har jag sytt, sydde på lite läder detaljer på en kofta som var ganska tråkig, kan visa resultatet sen. Fixade även ett par jeans som jag köpte på secondhand för 30 kr. Viktor tyckte dom var skit fula med ingen passform och när jag var klar med dom så undrade han om det ens var samma byxor. Jag gjorde dom smalare i passformen, sydde in midjan och kortade av benen :) älskar verkligen att få pyssla med detta. Nu måste jag bara komma på nya projekt.

Vi kom nyss in efter att ha övningskört, idag gick det bäst hittills. Övning ger färdighet. Imorn har jag körlektion, ska bli spännande att se vad vi ska göra!

Var i Trollhättan idag för att genomgå min andra behandling av foten. Denna gång var smärtan värre än första gången, fy fan (ursäkta språket). Jag fick en 1 kilos hantel att klämma på när de gjorde ont, vilket var i princip hela tiden.

Sjukgymnasten sa att det var okey att gråta, jag ville mer döda nån eller som Alinda sa, sparka någon riktigt hårt mellan benen.
Det är svårt att beskriva smärtan men kan enkelt säga att den är förjävlig.

Hann med lite strosande på stan, secondhand shopping och Gina.

Nu har jag en vecka på mig att gruva mig tills nästa behandling...

Att han kommer hem och ger mig kramar och pussar för att jag är ledsen trots att han egentligen inte har tid, det är kärlek för mig.

Biljetten till Umeå och Yran är fixat, jag längtar som en tok efter den här helgen. Hänga med underbara vänner, spela brännboll, kika på brännboll och bara få andas in norrlänsk luft. Åker onsdag den 29 maj, tar nattåget upp så anländer på torsdagen. Hem resan har jag inte bokat än, det beror lite på hur jag kommer att jobba, så den har jag lite is i magen och bokar senare.
 
 
 
 
 
 
 
LÄNGTAR!
 
Jag och Sia har satt oss och ska äta frukost i soffan och under tiden titta på säsongsfinalen av Project Runway. Kvalitetstid enligt mig.
 
Vid 12.30 ska jag åka tillsammans med mitt nya jobb till Vännersborg för mässa/buffe/bowling, det ska bli intressant att se hur mina kollegor är. Vet inte om jag nämt det tidigare att jag faktiskt har fått ett jobb, ett sommarjobb till att börja med. Det är på en golfrestaurang som ligger ca 7 km utanför Åmål, ca 5 min från stugan där vi kommer bo mycket i under sommaren, perfekt. Tjänsten som jag har förstått börjar redan i maj och sträcker sig fram till september och eventuellt in i oktober. Så blir det inte flytt till Umeå så är jag iallafall garanterad jobb här tills dess. Vet inte än hur mycket jag kommer att få jobba men som det känns nu vill jag jobba mycket bara för att få in pengar och bygga upp mitt konto som har sinat under dessa månader som arbetslös. För man blir inte rik av att vara arbetslös utan A-kassa...det är snarare ett skämt.
 
Hittade den här gamla bilden från Kreta, i sommar vill jag också bli brun och fin. När jag ser den här bilden tycker jag att jag är jätte olik mig, inte kan man väl ha förändras så mycket i utseendet på 2 år?!
 
 

Tänkte slänga in ett inlägg för en timme sen att vi fuskade igen, men nu ligger jag här på soffan och har faktiskt gjort kvällens pass. *klapp på axeln* ;)

När jag tränade som mest var jag nog uppe i 3-4 pass om dagen, detta var när jag hade flyttat upp till Umeå och börjat på universitetet och var mitt uppe i min elitsatsning. Det var badminton, gym, spinning, danspass, "idrottslektioner", you name it. Men saker och ting har förändrats sedan den tiden, jag är inte längre hel, har tillgång till den träning och framförallt är jag inte motiverad till att träna så mycket. Idag är jag glad om jag får till 3 pass i veckan.
 
Jag är inte längre något elitspelare utan jag är nog mer av en motionär som tränar när den har lust (inget fel med det). Hur det kommer se ut i framtiden med träning återstår att se, först ska jag se till att bli hel så att min vardag inte påverkas negativt.
 
Efter att ha bott i Umeå i fyra år och haft tillgång till IKSU, denna stora underbara idrotssanläggning, blir man en aningen bortskämd. Allt annat känns så litet och man saknar det så mycket. Men jag bor inte i Umeå längre så då gäller det att anpassa sig till det som finns. Mitt nya gym är nyrenoverat och har de mesta maskiner och vikter, men samtidigt finns det mycket som jag skulle uppskatta att det fanns. Det är bara att göra det bästa av det saken.
 
 
Jag har två styrkepass som jag har varit duktig på att köra, sen är det ju så att jag har fått anpassa mig efter vad som finns på gymet och bytt ut några övningar mot andra. Nu har jag även lagt till min rehab som jag fått av min sjukgymnast.
 
Nu är ett mål att köra ett kort styrkepass varje kväll tillsammans med Viktor för att vi ska hitta formen. Tydligen behövde vi inte köra på fredagar och lördagar, då är det vilodagar. Så söndag-fredag är tanken att vi ska köra. Kan redan säga att vi fuskade igår, men förhoopningsvis ska vi peppa varandra till att vara duktiga.
 
Det vi ska köra är:
-Plankan 3x1 min
-Armhävningar 3x20
-Dips 3x20-30
-Situps 3x20-30
 
"Elit" Mysan
Jag bara önskar att jag på något sätt skulle kunna känna att jag kommer framåt med min uppsats, men det gör jag inte. Det känns som jag har glömt hur man läser artiklar och framförallt skriver. Jag har min D-uppsats kvar på Masterprogrammet, jag är verkligen klar med allt annat, det är bara den här "lilla" delen. Men jag sitter fast. Blir frustrerad över att jag inte fattar, att det inte lossnar samt att jag verkligen vill bli klar med den.
 
 
Sia har intagit sovposition mitt i allt kaos av böcker. Är matte så tråkig med att hon sitter och försöker plugga måste man hitta på något. Sias tips är att sova.
 
 
 
 

Veckans pepp från Olof Röhlander innehöll detta:

Idag har det varit ett lugnt och skönt tempo på dagen. Vi åt frukost/lunch vid 12, Viktor stack för att fixa med båten medan jag satt hemma och sydde. Jag och Sia gick sedan en promenad ner till lagret för att hälsa på och gick sedan hem igen. Hemma tog vi det lugnt innan Viktor kom hem och det var middag. Nu kom vi precis hem från att ha varit ute och övningskört och handlat mat. Lugnt och bra. 
 
Övningskörningen går framåt med jag känner mig fortfarande osäker på många delar så jag håller mig i de områdena jag känner till. Har körlektion på torsdag igen, ska bli spännande att se vad vi då ska hitta på. Det där kortet skulle sitta så fint i min plånbok. 
 
 
Tror jag njöt mer av kramen än vad Sia gjorde, men man får passa på innna hon smiter iväg till husse. Hon är verkligen hussesflicka, där ligger jag i lä. 
 
Mia%20T%C3%B6rnblom%20ger%20dig%20tips%20p%C3%A5%20hur%20du%20marknadsf%C3%B6r%20dig%20sj%C3%A4lv
 
Jag har mycket att ta åt mig av detta klipp. Mia är verkligen en person som är sjukt duktig att inspirera på ett sätt som gör att man tar åt sig. 
 
 

Är inte ok att vakna klockan 07.10 på en söndag när man inte har något planerar för hela dagen. Inte snällt mot mina anda två som ligger och försöker sova heller. Nu en timme senare är jag ännu piggare men det är inte mycket livstecken som visar sig från sängen (jag har förflyttat mig till soffan för att inte störa).

Idag har jag inga stora planer förutom att jag ska ordna upp med saker inför jag ska ta tag med uppsatsen på riktigt imorgon. Sen ska jag sy (love it), och framförallt försöka komma fram till ett beslut. Sist men inte minst, övningsköra, jag vill ha det där jävla (ursäkta språket) kortet nu. Men som vanligt är jag så sjukt nervös, vill inte skada någon annan eller mig själv för den delen. Dock är det ju så att Övning ger färdighet. Så öva öva öva.

Vaknade upp med världens illamående (nej jag är inte med unge) som höll i sig tills vi varit i Henån ca 1 timme. Vi var alltså och höll i Badmintonläger i Henån (på/i Orust) idag. Tror barnen och vi ledare var nöjda över dagen och det var roligt att vara på banan igen. Samtidigt gav det mig tankar om vad jag vill i framtiden. Men känner att det var viktigt att dom kom idag.

Jag har ett viktigt beslut att fatta som handlar om vår framtid, för det är inte bara jag utan det är vi. Vi är framtid. Vad vill jag att min framtid ska innehålla mer, det måste jag verkligen fundera och se över.

Vi får se vad som händer framöver med allt, men efter kommande vecka ska ett beslut ha fattats. Återkommer kring detta då :)

Det är vi, Mysan Viktor Sia.

Turkiskt yoghurt med hallon och en stor kopp med Äppelkakste och honung från Enånger. Me like.

https://cdn2.cdnme.se/394732/6-3/pic_515e7d3ae087c30c4241db6d.jpg" class="image">

Jag var så sjukt sugen på rökt gravad lax idag (har fått en dille på de) men nu får jag ta mitt kast för att jag är så äckligt mätt. Så här mätt har jag nog inte varit på sjukt länge, alltså så mätt att jag mår illa och önskar att jag inte åt den sista mackan.
 
Men hur gott är det inte med hårdbrödmacka med lax på, mumma. Men som sagt får jag stå mitt kast nu.
 
 

Inviger min nya mössa idag, 15 kr på returen. Helt okey.

Älskar att jag inte behöver ha långkalsonger och kan ha vårjacka, Mumma.

Att tatuera sig var ingenting mot denna behandling. Tänk dig att du har ont på ett ställe och sen är det någon som slår små hårda slag just på det stället. Fy fan säger jag bara. Längtar inte tills nästa onsdag när jag ska tillbaka igen :/ men förhoppningsvis ska detta få mig att bli bra, så det är ju bara att stå ut.

"Ska man vara fin (hel) får man lida pin"

Klockan 12.30 ska förhoppningsvis min resa mot att få en hel fot börja. Ska till sjukgymnasten som ska stöta tillbaka mitt ledband på rätt ställe igen. Jag är mer nervös nu än när jag tatuerade mig. Ber till gudarna att det inte gör ont.

Dom som känner mig vet att jag älskar secondhand, jag skulle inte gå och köpa ett plagg i affär om jag kan hitta de begagnat för en billigare peng. Jag har aldrig vart mycket för märkeskläder MEN om jag hittar det begagnat och det är snyggt då kan jag tänka mig de.

Idag var jag på Returen som är Åmåls största secondhand, gick och strosade runt bland alla hyllor. Vid sista ställningen hittade jag ett par Levis jeans för hela 20 kronor, en hel tjugolapp. Ett par Levis jeans är inget jag skulle köpa till ordinarie pris (säger jag nu iallafall) men för den slanten går det an. Jag är väldigt nöjd med mitt fynd, hittade även en mössa, ett skärp, en sked, en neccesär och en kjol jag ska sy om. Bra fynd.

Var härligt att städa bland mina smycken och hitta denna färgklick. För mig som annars oftast klär sig i svart är färgglada smycken ett bra alternativ :)
Ska leta efter lite mer färgglada kläder också, men prio 1 är en ny skinnjacka, min är en kortare variant och jag vill ha en som är snäppet längre. Spara och köp.

Inte lika roligt att luras längre, jag hade mina glansdagar när Wille var liten. Sånt som att "mamma och pappa hade glömt hans födelsedag" är inte lika roligt längre när han fyller 16 år. För mig är det helt sjukt att min lillebror fyller hela 16 år, vart har dom åren tagit vägen? Iallafall grattis på dig världens bästa lillebror! :)