Mysan säger nu Natti Natti
Imorn slipper ja komma en halvtimme innan ja börjar :)


Vet inte hur många gånger detta händer, säkert varje dag överallt.



En toa skylt på Edsbacka :)


Kommer hem och det är inge hemma, all mat är nästan slut och inget bröd finns de heller. Tur att jag har gått o blivit händig och att min specialité är just bröd. Ikväll fick det bli scones med russin i, mycket goda och lite nyttigare.

Kan lägga ut recept om någon vill ja sen :)

Brevbärare blottade sig för barn







24/9-23/10

Vågen
Du strå och väger mellan två alternativ. Riske finns därför att veckan börjar bra men slutar trist, med tvivel och val som du inte vill göra.
Fynden finns bland tekniska prylar av olika slag. Kanske dags för en ny mobil eller något fyndigt till ditt hem. Kolla efter udda funktioner.
Shoppingdag: 1/8
Dejtinglycka: 31/7

Vet inte riktigt om detta stämmer då veckan inte började så bra för mig, alltså tväremot vad astrot säger. Inga tekniska prylar har jag inhandlat heller. Dejtinlyckan låter ju intressant, men det är ju bara att drömma om!

har jag vait hemma själv i vårt tre våningshus. I Umeå är jag också själv fast där är ytan inte lika stor. I början var det tråkigt att inte höra familjens gnabb om allt., men efter ett tag vart tystnaden och vetskapen om att jag var helt själv mycket skön. Jag har passat på att sova i mammas säng då hennes är skönare än min (sover i en loftsäng), kunnat äta vad och när jag vill, kunnat ha egen tid som jag saknat lite här nu under sommaren.
När man bor så tätt inpå varandra är det lätt att tiden för en själv inte hinns med, så dessa tre dagar har varit skön på så sätt.

För någon kväll sedan tog jag mig tiden att skriva ner mina tankar, tankar kring saker och ting som format mitt liv. Bara under 1 och ½ har mitt liv förändras radikalt och även lilla Mysan har ändrat sig. En vacker dag kanske jag kan delge mig av mina tankar, men tills den dagen kommer, håller jag dessa saker för mig själv. Det brukar vara bäst så!



Ett tips kan vara just att skriva ner privata saker i en bok, man mår mycket bättre av att få skriva av sig. Bloggen är ju ett annat sätt, men ibland är det faktikt saker som man vill hålla helt för sig själv, med all rätt!

på 3 veckor av mitt sommarjobb känns det faktiskt som jag har jobbat. Det har varit fullt upp hela dagen, folk har ringt och vi har tom haft kö, de ni.
Sen att de krånglar med producenterna får mig att bli tokig, vi gör rätt o dom gör fel, vi får skiten o dom behöver inte påverkas. Men sånt är livet kanske?

När man sitter här på måndag och har helgen bakom sig längtar jag redan till nästa helg. Har nått inplanerat nästan varje helg, så snart kommer inte Umeå att vara så långt borta.
Det var som vi sa igår jag och Emma, hon bor i Blekinge annars. Det känns konstigt att åka tillbaka, nu har man vart här hemma så länge, kommer allt vara som vanligt? Emma drog den här parallelen också, kommer man ha kvar samma vänner?! Det hoppas jag då verkligen för min del att dom/ni är!


Efter att inte förlorat en ända match stod Umeå ball club som segrare i årets Brännbollsyra i Bollnäs -09.
Grymt kul, jag tackar laget för att jag fick vara med och hoppas på fler gånger.
Jag har inget att göra men ändå kommer jag mig inte för att skriva här.
Idag fick jag ont i magen när jag fick veta att det blivit fel på en annons, jaf riktigt mådde illa och ville börja gråta. Men personen som var annonsör var förstående och var inte alls arg som jag hade förväntat mig.

En sak är iallafall säkert, "Alla männikor kan göra fel"

Klockan 15 slutra jag idag för att sedan ta mig ner till Bollnäs och spela brännboll. Mitt lag heter tydligen, Umeå ball club, vi spelar en match ikväll och vidare på lördag!

Åh mitt hjärta stanna nästan idag när jag fick se denna underbara varelse, med sina ögon sa den bara: Ta hand om mig!

Okey nu är det inte så att jag sett en kille jag vill ha utan en underbar lite hund på 9 mån. Jag fick in en annons angående denna lilla varelse eftersom ägaren var mycket sjuk och inte kunde ta han dom den.
Emelie han Inger, skulle jag då kunna ja lilla Mollie hos mig?

Tänk på alla fördelar:

♦ Att slippa vara ensam

♦ Jag skulle slippa att sätta upp en lapp på ICA om att jag vill ha en hund att gå ut och gå med (varav mina vänner skulle inte behöva skämmas)

♦ Varför ha en kille när man kan ha en hund?

♦ Mina promenader skulle vara så mycket bättre med en hund (Tänk Sandy, du & ja plus en liten hund..flört flört)

Nackdelarna:

♦ Jag är student

♦ Jag tränar och tävlar ganska ofta

♦ Jag bor på 20 kvadratmeter


Tyvärr så funkade det inte att lägga in en bild på just den hunden, men det är iallafall en Irlänsk Röd Setter!


Bild: Hundaktiva.se

killkläder är väl inget nytt kanske. Jag försöker alltid ha ett finger med i spelet vad tex JonkePonken har på sig. Sen att Wille inte vill följa mina råd det är en annan sak..men det kommer väl det också.


Killen till höger har helt klart de snyggaste kläderna på den här bilden. Snyggt att bryta av med ett mörkare linne, trots att färgen på byxorna inte är den vanligaste var det snyggt.


Såklart är kläderna till vänster min favorit på den här bilden. Jag är lite svag för randiga tröjor, speciellt blåa ;)
Snyggt!

JonkePonken nu vet du vad du ska leat efter ;)
Vad heter du?: Mysan
Ålder: 89:a
Längd: 168,5 (väldigt viktigt med den där halva cm) 
Vikt: Usch!
Hårfärg: De ska vara brunt iaf
Ögonfärg: GrönBruna
Beroende av: Träna, vänner
Hur mycket smink använder du dagligen?:  mineralfoundation, , rouge och mascara, fylla i ögonbrynen
Vad har du ätit idag?: En tallrik mjöl/flingor, 2 mackor och en nektarin
Dagens klädsel: Svarta jeans, lång t-shirt, blå kofta
Glädje just nu?: "Jobbar"
Irritation just nu?: min mage är irriterad
Senaste låt du hörde?: hmm, diggi, diggi?
Brukar du äta frukost?: Alltid, annars orkar ja inte
Vad gör du om helgerna?: På sommaren: hänger mest runt. På vintern: tävlar
Gillar du att få uppmärksamhet?: ibland så 
Husdjur: Nope
Hur långt är ditt hår?: För kort
Har du mest skivor eller filmer?: Filmer
Favoritaffär?: HM kanske
Hur gammal var du vara när du flyttar hemifrån?: 18 bast
Hur många timmar sover du per natt?: typ 5-6.
Beskriv dig själv med tre ord?: Glad, rastlös och MYsig ;)
Vem betyder mest för dig?: Mamma ligger nog på topp
Föredrar du att vara singel?: hmm, inte idag.
Är du singel?: Oh ja!
Är du nöjd med dig själv?: ibland.
Hur mår du just nu?: Sisodär
Vad var det senaste du sa?: "Aa men den har jag bokad, det sa jag iaf till han" Jobb-snack
Vem vet mest om dig?: Få utvalda
Vad har du i ditt fönster?: ja hade en blomma en gång i tiden
Vem var den senaste personen du umgicks med?: Titti igår
Hur dags gick du och la dig igår?: typ 23.
Och klev upp?: 06.00
Vad behöver du mest just nu?: Mat o kärlek
Har du fler kort på dig själv än dina vänner?: heh, kanske de
För eller emot plastikoperationer?: Man får väl göra som man vill
Vad ska du göra ikväll?: Träna
Svårt eller lätt för att sitta still?: bra nog svårt 
Brukar du se ner på andra människor?: Njae, är nog en dömmande person, försöker bli bättre på de, att inte dömma.
Hur vill du avsluta det här: ja, jag vet onödig lista. Men jag har inget att göra! ;) Okey?!
Namnsdagen alla som heter Margareta

Betydelse av namnet Margareta

Kvinnonamnet Margareta eller Margaretha är ett gammalt namn med grekiskt eller latinskt ursprung som använts i Sverige i varje fall sedan 1100-talet då kung Inge den äldres dotter fick namnet Margareta. Flera drottningar och prinsessor i Sverige har haft namnet. Namnet är bildat från ett persiskt ord som betyder "pärla". Margareta finns också i flera kortformer som Margareta är ett av namnen i fruntimmersveckan.

Margareta är ett av de fem vanligaste namnet bland Sveriges kvinnor. 1950 var det det allra vanligaste, vilket innebär att dagens flickor mest får namnet som andranamn. 31 december 2005 fanns det totalt 292 565 personer i Sverige med namnet Margareta/Margaretha varav 30 348 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 952 flickor namnet, men endast 2 fick det som tilltalsnamn.

Källa: Wikipedia

Men som många vet heter jag: My Ida (Pip) Westberg, fast egentligen Margareta.

Grattis till alla er (oss)

vi lever i en värld fylld med ny slags kommunikation när först:

1. Sitter på facebook hemma och pratar med Maja, min syster som sitter en våning ner. Hon skulle ha något av mig och orkade inte gå trappan upp från hennes rum.

2. Ligger i soffan och får ett sms, blir lite glad när jag hör ljudet (vem vet kanske de är en snygging som skickar), hehe. Tittar på mobilen och ser att det är från min lillebror som också sitter i soffan, när jag tittar på han sitter han där och flinar.
Ojoj, jag säger då bara de, vilken lat värld vi lever i, är de svårt att använda munnen eller förflytta sig när man ska prata? Detta kanske bara sker i Familjen Westberg, vad vet jag?!

Igår var jag helt slut, idag är jag lika så. Men en annan måste ju gå till jobbet för att tjäna ihop lite pengar så man kan leva lite rikare senare under året. Nu har Maggan N gått på semester och Maggan E är tillbaka, inte det bästa bytet kanske, men det är bara att se glad ut.

Kör en lite resumé om hur helgen har sett ut:

Fredag:
Efter en mycket tung dag på jobbet (eller inte) samlades laget både herr och damerna för att göra upp i lite brännboll. Jag fick för typ första gången vara med i "de äldres" lag, grymt. Det var kul att spela trots att jag sög, men som jag sagt tidigare är det där en sport för mig ;)
När vi var sminkad/färdiga tog vi oss ner mot Borka Brygga där det vaknades Grillbuffé. Alla satt samlade vid en långbord, åt gott och njöt av musiken som spelades. När maten var slut och vi alla kännde att det var dags att fylla på lagret av dricka, försvann nästan alla ut till minigolf banorna för att just fylla på. Det vart mycket skratt, man kan inte annat göra med det gäng som vi är.
Senare på kvällen drog den riktiga musiken igång, den där musiken som alla kan dansa till, gammal som ung. Att jag inte fick avnjuta en "headspinn" av Mats (Alindas pappa) var det som var ett stort minus.
På vägen hem tog jag följe med syskonen Svensk, Martin stod för pratet och Emma för skrattet, underbart! Linnis höll på att frysa ihjäl så vi cyklade vidare och fick en springande Marie efter oss.
Efterfest hos Marie, Mimmi och Jesper. Jag var trött men lovade linnis att gå på hennes första efterfest, vad gör man inte för underbara linnis ;)
Längtar redan efter nästa EIK-fest/brygga.

Lördag:
Väcktes av att Alinda och Affe ville ha frukost, så det var bara att pallra sig upp. Jag hade gärnat sovit några timmar längre, men dagen skulle bjuda på festligheter så det var bara att stiga upp. Dagen var kommen då Hanna skulel ha sin 20 års fest, något som jag verkligens sett framemot.
Vid strax efter kl. 16 plockade Erik och Mats upp mig och vi for ner till Fjäle. Där var det redan fullt med folk och vi bjöds på bål av födelsedags barnet. Efter lite mingel var det dags för lekar, jag som annars hatar lekar hade kommit överrens med Emma Åhs att vi skulle försöka se det roliga i det.
Mitt lag, lag Jörgen bestod av 7 stycken hungriga, kämpande vinnarskallar. Dock tror jag att alla andra lag också bestod av det. Fösrta grenen gick inte så vidare, minigolfen gick väl inte heller sådär jätte bra, äta snören borde vi ha blivit bättre i, spika ner en spik var vi grym på, att kasta föremål var vi också bra på (iaf jag). Vi vart dock diskade i en av lekarna nämligen när vi skulle fylla en vattenflaska med vatten igenom att fylla snapsglas och sedan över till alla i laget. Vi undrade varför man inte fick använda en ölflaska?! Halllå!

Sedan vart det mat, dryck, paket, allsång och dans. En otroligt lyckad kväll full med glädje. Hoppas Hanna var nöjd med festen.


Att säga att "det kommer aldrig fungera", det sliter hårt på mitt hjärta! 
Cykel denna gång, den föll mig inte riktigt i smaken, så jag får fortsätta att leta! För en ny cykel är ett måste då min tydligen gillar att inte ha luft i däckena, men det gör jag, det rullar liksom lite bätter då ;)
Sen spelar det ingen roll vad jag har för cykel, för Sandys cykel rullar ändå bäst, helt otroligt.

Snart ska jag iväg och kika på en cykel, en Sjösala! Hoppas den faller mig och pappa i smaken!


Återkommer

Dyr men grym vecka, de kostar att ligga på topp! ;)
När vi var i Kittelfjäll gick min underbara kamera sönder och efter det har jag varit för snål för att köpa en ny. Jag har tagit familjens plus Majas när de vankas foto. Men för någon dag sedan när jag kom hem från jobbet sa mamma att pappa pratat med vår granne om någon kamera som han ville sälja.
Så igår var vi över och kikade på den, en oanvänd kamera som helt klart duger för mig. Jag frågade hur mycket han skulle ha och han ville ha hela 300:- !!! Ingenting ju!

Så jag slog till och har ni en ny kamera som jag betalat 400:- för, köpte mig ett minneskort också, helt ofattbart och grymt bra! :)


Min ♥
♦ Umgås med vännerna i Umeå
♦ Att det ska vara fredag, Borka Brygga med laget
♦ Att det ska vara Lördag, Hannas 20 års fest
♦ Att jag nu hade något att göra
♦ Att min Ht-snygging upptäcker mig... haha

Det är ungefär vad jag kan komma på nu, hörs senare♥
"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet."

Stig Johansson


Gratttis!
Idag fyller min kära vän Johannes 21 år.
Han skulle ha fått lite sång men eftersom jag inte är den bästa på att sjunga avstod jag från de. Tydilgen hade Porre redan sjungit, bra Porre!
Jojje, Jange, Yo, JonkePonken, lillen...kärt barn har många namn! Grattis iallfall käre vän!



A friend is someone we turn to when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lives with beauty, joy and grace.
And makes the whole world we live in a better and happier place.

http://bracy.se/108-armband-a-friend-is-someone.html

"Att kyssas är som att dricka te ur en sil. Man får aldrig nog."

Kinesiskt ordspråk


Lite annorlunda men de stämmer kanske.....


Den här väskan från Åhlens skulle jag inet säga Nej till.
WERA 995:-
Har annars ett en annan för 1050:- där jag ev. skulle får plats med min dator i. Nice säger jag bara!
"Att inte ha blivit älskad är otur, att inte kunna älska
 - det är olycka."

Albert Camus, 1913-1960
Nu har jag anmält mig till donationsregistret så att jag kan hjälpa till att rädda andra även när jag är död.
Om du vill göra samma sak gå in på http://www.donationsradet.se/templates/DR_Page____356.aspx




Bilderna kommer från http://www.aftonbladet.se/sofismode/article5491850.ab

Jag skulle inte säga nej till att min kille hade någon av dessa på sig!
Just imagine how you feel
If you would be the one they're picking on
Would you would you be the who's gonna stand up strong

Honestly
Would you let us lie break down and cry, oh
Would you would you would you
Never let nobody step on your right

What if it was your brother sister mother father child
Then would it still be cool
Why can't you see your words are hurting
Everybody deserves to be themselves and no one else
So think before you move

What about if that was you
That would the victim (victim)
Of the critisism and they treated you that cruel
What about if that was you
That would be bullied (bullied)
How would you feel if they were doing it to you

What about if that was you
How would you would you would you feel
Honestly
How would you would you would you feel
If they were doing it to you

Just imagine how you would feel
If everybody always laughed at you
Would you would you would you
They think it's okey with me and you

If you were me
And the people 'round you were having you down now
Would you would you would you
Like if they did that to you


Ta vara på dem du håller kär! Och alla andra för den delen.


Mys med en av mina bästa vänner ikväkk! :) Me like
Klänningen jag visade igår kommer ifrån forever21 hemsida :)



Jag har hittat ögon godis på jobbet, bra gjort med tanke på att  medelåldern ligger på ca 50 år. Grejen är den att jag hade min spaningar på denna grabb förra året också, så varför inte lägga in en stöt iår?!! Han har hunnit blivit äldre och snyggare!

Okey, det där med att lägga in en stöt är inte riktigt min grej, men men vi får se vad som händer. Fortsättning följer....

Vi är tre stycken som jobbar på mitt jobb nu eller rättare sagt tre stycken som jobbar med samma uppgifter. En uppgift som man i vanliga fall skulle klara av helt själv. Dagarna blir långa och sega när det inte finns så mycket att göra, men helldre det än att ta emot skit från sura människor som inte fått sin tidning i tid.
En vanlig dag kan se ut unhefär såhär:

05.30 - ringer klockan
06.00- stiger upp
06.55- går bussen
07.45- börjar fixa allt innan öppning
08.00- vi öppnar för dagen
09.50-10.20- fika
12.45-13.45 Lunch
14.50-15.20- fika
 Från ca halv 4 går den ordinarie personalen hem och kvar blir vi vikarier. I rummet brevid där de sitter i växeln leker gummisnoddskrig och jag surfar runt.

Nästa vecka går en av oss tre på semester (dock inte jag, tråkigt nog). Kanske blir lite mer jobb då, man kan ju iallfall hoppas på det.

Nu, jobb!
Satte upp mig på 3 stycken lägenheter igår och idag när jag kikade var jag inte bland de 9 främsta på någon av dem. Jag kommer få bo kvar i mitt ruttna lilla rum för alltid. Snart lägger jag ut en annons på blocket där ja undrar om det inte är någon som vill flytta ihop med mig!

"Vill du flytta ihop med mig"
Jag är en snart 20 årig tjej som tröttnat på min korridor eller rättare sagt fransyskan som tar mitt porslin, inte diskar och försökte sno mitt citronpeppar.
Mina intressen är att retas & shoppa . (Vem har sagt att shopping inte är träning). Jag älskar även att höra på när folk släpar sina fötter i marken, (ett extra plus till dig som gör de). Det krav jag har på dig är att du försöker att fråga om lov när du lånar någonting och att du inte tar mitt citronpeppar!

Är du lägenhetskamraten för mig?
Är du ful, snygg, tjock, mager, svensk eller osvensk?!
Hör av dig till:
Mys Med Mysiga Mysan
eller
MM = Mongo Mysan
Nu har mitt riktiga arbete dragit igång, började igår men har redan fått ansvaret att stänga på stället. Är man inte en trogen arbetare så säg?
Händelser på jobbet har det redan hunnit blivit, som att en kund krävde 100 000:- för att en dödsannons var i fel tidning( vi har hand om 4 st olika tidningar). Sen att det inte blev något av med de där kravet var för oss ganska väntat. Men innan hon talade med VD på företaget hann hon skälla ut min kollega så hon grät. Det som var tur var att det inte var jag som hade gjort felet, men en sådan kund önskar man ingen, faktiskt...

Annars så leker livet faktiskt, inte så mycket att klaga på!

Jag är kär i det här stället


Grillfest utanför där vi bodde, 60 pers äter och umgås


Vårt bord, jag ser väldigt glad ut


I bussen till båten spelades det bingo, dock vart det ingen vinst för mig


haha, Hanna in action, utanför glassbaren


100 olika sorter, me like! För min del vart det mörkchoklad och strawberry cheesecake


Jag saknar oss, nu har de gått en månad sen vi sågs sist, konstigt vi som setts varje dag i månader/veckor. Men snart är det höst (hur man nu kan längta till de) och då ses vi igen, lika mycket som förr!

Jag ♥ Er!

Syrrans bild från favoritstället

Dagarna bara springer iväg och snart är min sista vecka före jobbet börjar slut, det är faktikst lite sorgligt. Innan sommaren var jag besviken på att jag nästan inte skulle få jobab något, men nu är jag glad över den lediga tid jag haft/har och skulle kunna tänka mig mer. Men så är det ju, man är ju aldrig nöjd över de man har!

Syrran har anlänt med hela barnaskaran, mysigt! Jag känner hur mitt tonläge och röst förändras och att jag verkligen försöker att tänka på vad jag säger, att inet svära så mycket.

Kicki sa till mig och Hanna på gotland att vi svor för mycket:
-Fan vad ni svär tjejer!

Så mitt språk måste jag träna på, inga svordomar bland barn inte, fast jag räknar inte hanna och kicki som barn faktiskt ;)

En annan sak som får mig att inse att jag bor i en liten håla är när jag står och pratar med Emlan♥ kör min granne förbi på åkgräsklipparen, antagligen för att han inte hade nån skjuts. Och det var inte första gången, på midsommar hade samma sak inträffat fast på andar sidan byn..;) haha

Bilder från förra veckan kommer när jag fått dem! :)